Najbolj prepoznavna svetila iz kolekcije Flos Outdoor

 

Flos Outdoor je nova kolekcija razsvetljave za zunanje prostore, ki s svežim oblikovnim jezikom išče ravnovesje med diskretnim skrivanjem v bogati naravni krajini in v pogovoru z arhitekturo (skozi oblikovanje) ustvarjati prostore z edinstveno identiteto.

 
stories-outdoor-products-flos-00.jpg
 
 

CAMOUFLAGE Oblikoval Piero Lissoni

Bogata obdelava kamna nudi prikrito združevanje z obstoječim materialom in hkrati razliko kontrasta. Parabolno oblikovani reflektor omogoča kontrolirano, enotno zaokroženo osvetlitev.

Zaradi nevsiljivega oblikovanja svetilo navidezno izgine, ko ga ugasnemo, in se združi s preostalo arhitekturo. Ob vklopu ga svetloba ponovno definira in razkrije.

 

LANDLORD Oblikoval Piero Lissoni

Nežno oblikovanje glave svetila, kombinirane z raznolikimi možnostmi nastavitev in postavitev, omogočajo, da svetilo Landlord lahko postavimo v kakršnokoli pokrajino. 

Opalni difuzor v zadnjem delu premične glave svetila Landlord Soft ustvarja prijetno in enotno razporeditev svetlobe. Hkrati projekcija svetlobe, ki jo proizvaja LED sijalka, omogoča še višjo učinkovitost svetila. Landlord Ground svetila so na voljo tudi s filtrom, ki tvori še prijetnejšo svetlobo, in omogoča, da sijalka postane opazovalcu nevidna.

pm_038_landlord_spot_sartori_flos.jpg
pm_036_landlord_soft_sartori_flos.jpg
 

BELHOP Oblikovala Edward Barber in Jay Osgerby

Bellhop je nastal kot namizna svetilka za restavracijo London Design Museum. Danes se kolekcija širi v zunanje, odprte prostore. Iz prilagoditve osnovnega modela je nastala funkcionalna kolekcija zunanjih svetil, ki bogatijo krajino in arhitekturo.

Zadnja generacija LED sistema, ki ga je oblikoval Flos, je vgrajena v glavo svetila in zaščitena z opalnim difuzorjem, ki omogoča nežno in homogeno razpršenost svetlobe.

bellhop4.jpg
ca2ba48abd5725ab9ab47bcad396e4d8.jpg
 

CLIMBER Oblikoval Piero Lissoni

Climber je svetilo, ki kot ime namiguje, pleza po stenah, vendar na nežen in rahločuten način.

Spodnji del ohišja je zaščiten s steklom in pomaknjen nazaj, da zmanjša odseve in omogoča vizualno ugodje. Ploskovna postavitev, s čvrsto podporo, omogoča preprostejše in boljše združevanje z arhitekturo.

pm_flos_outdoor_2017_c3_006bw.jpg
pm_flos_outdoor_2017_c1_054bw.jpg
 

CASTING Oblikoval Vincent Van Duysen

Minimalni in stilski pristop k oblikovanju aluminijaste strukture poskrbi, da so svetila Casting, primerena za vse načine vgradnje. Difuzor iz mikro teksturiranega stekla ščiti optično telo svetila in omogoča enakomerno porazdelitev svetlobnega žarka.

Casting je serija prepoznavnih miniaturnih svetil, ki osvetljujejo pokrajine in zunanje ureditve. V T in C oblikovani svetil mečeta izrazito podobo v vsakem okolju. Prav tako oblika jasno razkriva usmerjenost svetlobe. Svetilo izrazito sledi modernistični ideji, kjer forma sledi funkciji.

Polovično zaokrožen model Casting Concrete je odziv na brutalistično arhitekturo. Čiste linije oblikovanja zarisujejo kontinuirano geometrijo, ki poudari betonske detajle. Arhetipska geometrija z močno bazo, poudarjena z izbiro materiala, še dodatno izpostavi njegov volumen in težo.

cs_casting_01.jpg
pm_flos_outdoor_2017_c4-10bw.jpg