Alessi.jpg

Podjetje Alessi je bilo ustanovljeno že leta 1921 in sicer kot Delavnica za obdelavo medenine in niklja, srebra, pločevine s povsem svojo livarno.. Njihovi izdelki so od samega začetka izstopali po visoki kakovosti. V skoraj stoletju svoje zgodovine se je podjetje Alessi razvijalo z namenom da bi postalo eno od vodilnih "Tovarn za italijanski dizajn", in katero je sposobno uporabljati svoje strokovno znanje in odličnost za razvoj svojih zelo raznovrstnih izdelkov.

Odprti za spremembe in mednarodni razvoj vendar z močno tradicijo in kulturnim ozadjem so uspeli postati sinonim za ročno izdelane predmete, proizvedene s pomočjo strojev. Alessijevo poslanstvo danes je v celoti posvečeno snovanju in oblikovanju naprednih, kulturnih, visoko kvalitetnih in funkcionalnih izdelkov za množično proizvodnjo.

“Oblikovalski proizvod” je rezultat nenehnega usklajevanja umetnosti in industrije za potrebe trga. Družba je zavezana k oblikovalskemu pristopu, v katerem je napredni izraz mednarodne ustvarjalnosti vedno pretehtan z željami splošne javnosti.

Alessi je opisan kot "Dream Factory", kateri uporablja svoje izdelke za izpolnitev človeških sanj in jih oskrbi z Umetnostjo in Poezijo, ki jo iščejo.